Te is félsz a vezetéstől?

Nap, mint nap találkozom azokkal az emberekkel akik sok év kihagyás után hozzák meg azt a régóta halogatott döntést, hogy újra volán mögé ülnek.
Mondhatnám hogy szinte mindenki sajátos okok miatt hagyott ki éveket, de van mégis valami közös a legtöbbjükben, félnek.
Félnek attól, hogy nem tudnak majd megállni, hogy nem tudnak majd bekanyarodni, hogy lefulladnak, hogy mit mond majd a mögötte lévő autó vezetője, hogy nem tud majd leparkolni, stb…stb.
Minél több volt a kihagyott évek száma, annál erősebbek ezek a félelmek és annál nehezebb ezt kezelni. A legtöbb esetben nem is arról van szó, hogy vezetni tanítjuk az embereket, hanem arról, hogy segítünk eloszlatni a vélt vagy valós félelmeiket. Minél több hasznos és fontos vezetési praktikát mutatunk meg a tanulóinknak, annál magabiztosabbá vállnak.
Ahogy haladunk előre a gyakorló órák számában úgy halványul el a vezetéstől való félelem és válik egyre egyszerűbbé a forgalomban való biztonságos részvétel. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a gyakorlati ismeretek tanulása mellett mennyire fontos az elméleti tudás felfrissítése. Ezt sajnos a legtöbben nem veszik elég komolyan és ez a rész kimarad az újrakezdés alkalmával.
Annak ellenére, hogy mindenki tudja, ha pl. egy megtanult idegen nyelvet 10-15 évig nem beszél valaki, akkor annak több mint 90 % -át elfelejti. Ez a KRESZ-szel sincs másként!!! Mindazonáltal, igyekszünk a lehető legtöbb elméleti tudást is átadni a nálunk gyakorló autóvezetőnek.

A friss jogsi után hozzánk érkezők esetében inkább csak a hiányos autóvezetői ismeret a jellemző. Az autóvezetői alapok megtanulása igencsak kevés ahhoz, hogy nyugodtan és biztonságosan közlekedjünk a mai felgyorsult és zsúfolt nagyvárosi forgalomban. Ezért friss jogsival is érdemes felkeresni bennünket, hogy mindazt a tudást, hasznos praktikát amit sok év vezetés alatt szerez csak meg egy autóvezető, nálunk néhány vezetési óra alatt magáévá tegye.

A tapasztalat és rutin megszerzése több évbe kerül, de az értő tudás hamar beépül az ember tudatába és így sokkal hamarabb válik biztonságossá és élménnyé a vezetés. Mi ebben segítünk mindazoknak, akik hozzánk fordulnak segítségért.

B.László