Merj Vezetni podcast

Vannak mindenki számára jelen lévő problémacsoportok, amelyek miatt úgy gondoltuk, hogy létrehozunk egy podcast sorozatot, mert így tudunk igazán segíteni minden érintettnek a vezetéstől való félelem és a forgalmi helyzetek adta kihívások leküzdésében. 

Ez a Merj Vezetni podcast lényege.  

2 hetente szerdánként jelentkezünk új témákkal, beszélgetőpartnerekkel itt és a Youtube csatornánkon.

Sipka Bence: Megküzdés a vezetés félelmeivel

Minden mindennel összefügg. Ami a múltban jött létre, az hat a jelenre. Ezzel nem mondunk újat. Viszont, fejlődni, változtatni lehet. Hiszen az amit tudunk, nem egyenlő azzal, amire képesek vagyunk.

Az önbecsülésnek ez egy nagyon fontos része. Ez az izgalmas és sokrétű beszélgetés rávilágít arra, hogy a “Nekem ez nem megy” miért válik egy önbeteljesítő jóslattá, és milyen hatásai lehetnek, ha ebből kitörünk.

Szabó Eszter: ADHD és a vezetés

Sokan élnek ADHD-val, anélkül, hogy tudnának róla. A figyelemzavar nem kezelhetetlen, különböző technikákkal, szélsőségesebb esetben gyógyszeres kezeléssel karban tartható.
Mindenkinek egyedi módszer megfelelő, hogy a jelenben maradjon. Egy ADHD-s számára rendkívül fontos, hogy minden új lépés rutinná váljon, mielőtt továbblép.
Ha ez nem tud teljesülni, akkor kapkodásba, impluzivitásba csaphat át az adott cselekvés. Mit tehetünk, hogy könnyebb legyen?

Dr. Zerkovitz Dávid: Stresszkezelés az utakon és a mindennapokban

Az autóvezetés nem ott kezdődik, amikor beülök az autóba és elfordítom a kulcsot. 

A saját vezetési alkalmasságom nem állandó. Mindig újra és újra kell értékelnem az aktuális állapotomat.

Balesetnél mindig térből és időből van kevés. Ha ebből elveszünk akár az egyikből egy kicsit, szignifikánsan emeljük a közlekedési baleset megtörténtének valószínűségét.

Keress bizalommal!