Az autóvezetés és ami mögötte van

ISMERD FEL - ÉRTSD MEG - OLDD FEL - INDULJ EL

AZ AUTÓVEZETÉS PSZICHOLÓGIÁJA

Konferencia az élményszerű és biztonságos autóvezetésről úgy, ahogy eddig még nem beszéltek róla.

Ha megérted az érzelmeid és a viselkedésed okait, könnyebben el tudod fogadni másokét is.

 A pszichológia szemszögéből megközelítve mondjuk el, hogy:

A pszichológia és az önismeret segítségével mutatjuk meg:

Indulj el egy izgalmas önismereti úton!

Az előadások során olyan hasznos tanácsokat és ok-okozati összefüggéseket ismersz majd meg, amelyek segítenek megérteni önmagadat és az autóvezetéshez való (v)iszonyodat. Így akár Te is képes leszel feloldani saját korlátaidat a stresszmentes közlekedés érdekében.

Tanulj első kézből szakértő előadóktól!

A konferencia során hiteles, a területükön kiemelkedő előadóktól kaphatsz eszközöket ahhoz, hogy a kezdeti félelmekből felépíthesd a gyakorláshoz vezető utat és megtalálhasd a számodra elengedhetetlen kapaszkodót, a SAJÁT motivációdat.

Gazdagodj gyakorlatias megoldókulcsokkal!

Az előadások olyan kidolgozott, gyakorlatias tudásanyagot tartalmaznak, melyeket beépíthetsz a mindennapjaidba, és ha tudatosan alkalmazod és szokássá formálod őket, akkor segítségedre lesznek bármely közlekedési kihívás esetén.

Vezetéstechnikai ismeretek

Hogyan alkalmazd a már elsajátított vezetéstechnika alapelveit és stratégiáit különböző szituációkban? Miként tudsz felkészülni a váratlan helyzetekre, csökkentve ezáltal a balesetek kockázatát?

Autóvezetői
kompetenciák

Miképp fejleszd a reakcióidődet, hogyan hozz gyors és helyes döntéseket? Hogyan ismerd fel és reagálj a különböző forgalmi helyzetekre és az abban résztvevőkre? Hogyan tanulj meg jól eligazodni egy bonyolult szituációban vagy akár egy ismeretlen helyen?

Önismeret,
önreflexió

Hogyan befolyásolják a berögzült mintáink vagy negatív élményeink az autóvezetéssel kapcsolatos félelmeinket? Mi állhat az önbizalomhiány hátterében? Mi az, amit szerintem tudok a kötelező elsősegélyről, és mi az, amit valójában tudok róla? Mik lehetnek a saját korlátaim egy balesetnél, rosszullétnél?

Ha az alábbi állítások közül egy vagy több is illik rád, akkor te kifejezetten jól fogod tudni használni a konferencián bemutatott módszereket és eszközöket

Megmutatjuk, hogyan:

7, a területén kiemelkedő szakértő segítségével mutatjuk meg, hogy:

Bónuszként, kifejezetten erre a napra összeállított munkafüzettel támogatjuk a fejlődésedet!

Gyere el és fedezd fel, hogyan válhatsz magabiztos autóvezetővé bárhol és bármikor!

Ismerd meg a konferencia előadóit és programját!

8:00 - 8:45 Regisztráció

8:45 - 9:00 Megnyitó

Kemenczei Kitti
Kemenczei Kitti
A konferencia háziasszonya

Sokoldalú személyiségének és karizmatikus egyéniségének köszönhetően a mai nap folyamán is több szerepben tűnik fel. Nem csak, mint a konferencia házigazdája van jelen, de rendezvényszervezői és marketing tapasztalataival a VezessJol alapítójának jobbkezeként segítette az esemény létrejöttét. A Smart And More pszichoedukációs rendezvénysorozat alapítójaként azt vallja, hogy amennyiben a pszichológia tükrében szemléljük a világot, sokkal jobban megérthetjük döntéseink és reakcióink mögött húzódó okokat, ami önmagában a biztonságos és magabiztos autóvezetés kulcsa.

Sipka Bence
Sipka Bence, pszichológus
Szorongás és magunkkal hozott sémák, amik miatt nem merünk vezetni

Pszichológusként számtalan kliensemnél találkozom azzal a problémával, amikor nehézséget okoznak az autóvezetéssel kapcsolatos szorongások. Munka- és szervezetpszichológusként az AUDI-nál kezdtem el dolgozni, jelenleg pedig konfliktus- és stresszkezelési tréningeket tartok cégeknek. Több éves tapasztalattal és több száz óra tanácsadással a hátam mögött jól tudom, hogy milyen kihívásokkal küzdenek az emberek, amikor szorongással teli helyzetekkel találkoznak. 

A bennünk működő sémák alapvetően határozzák meg, hogy egyes helyzeteket milyennek észlelünk és ennek megfelelően hogyan reagálunk. Veszélyes vagy biztonságos?  Ismerős vagy ismeretlen? Meg tudom oldani vagy kudarcot vallok? Kérdések és gondolatok százai cikáznak fejünkben vezetési szituációkban és nagyon különbözünk abban, hogy milyen tipikus mintázatok mentén értékeljük ezeket. Az előadás során megismerkedünk a mélyen bennünk működő sémákkal, amelyek segítenek vagy éppen akadályoznak vezetés közben és gyakorlati tanácsokkal készülünk fel a kihívást jelentő helyzetekre.

Kormány Krisztián
Kormány Krisztián, életmód-tanácsadó, SOMA Breath instruktor
Éber jelenlét az autóvezetésben. Fókuszban a fókusz

Rengeteg dolgot csináltam már életemben – voltam nagyon magasan és nagyon mélyen; központban és periférián; voltam nagyon beteg és nagyon egészséges; szenvedtem függőségektől és megvalósítottam a függetlenséget. Számtalan kisebb-nagyobb szerep az életemben és kivétel nélkül mind nagyon fontosak.

A legbüszkébb azonban nem a diplomáimra vagy az elismeréseimre vagyok. Hanem arra, hogy légzés instruktorként, terapeutaként olyan embereknek tudok segíteni, akik hozzám hasonlóan figyelemzavarral élnek. Az ADHD-t ma betegségként tartják számon. Szent meggyőződésem azonban, hogy a “figyelemzavar” nem betegség, hanem egy különleges ajándék – amit, ha megdolgozunk, a legfontosabb hajtóerőnkké válik.

Nagyon sokan küzdenek az autóvezetés területén is a figyelemzavar okozta nehézségekkel és kihívásokkal.
Az előadás során megosztom veletek azokat a kihívásokat amikkel én magam is nap, mint nap megküzdöttem és megmutatom azokat a technikákat amelyekkel szinte bárki le tudja győzni ezeket a nehézségeket. Továbbá hozok magammal két olyan minitréninget amivel 4-5 perc alatt fókuszba helyezheted magad az autóvezetés előtt vagy akár közben is, amikor úgy érzed, szétestél. A mini tréningek offline anyagát minden résztvevő letöltheti majd a telefonjára és bárhol bármikor előveheti, amikor csak szüksége van rá.

1 (1)
dr. Györfy Ágnes, klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus
Önbizalom és a pozitív önértékelés, mint a magabiztos autóvezetés kulcsa

Több mint 20 éve segítem a Magyar Honvédség és a Rendőrség állományában dolgozó embereket a krízishelyzetek és traumák feldolgozásában. Tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy a megfelelő önbizalom és önértékelés nemcsak a mindennapokban segít érvényesülni, de elengedhetetlen ahhoz is, hogy könnyebben feldolgozhassuk a bennünket ért traumákat és gyorsabban túljuthassunk a krízishelyzeteken.

Egészséges önértékelésünk, önbizalmunk teljes egészében áthatja mindennapi működésünk. Az autóvezetés komplex és összetett folyamata esetében pedig mindez különösen erősen érvényesül. Mindannyiunknak van élményünk arról, hogy milyen egy-egy sietős reggelen, egy lüktető forgalmú nagyvárosban eljutni valahová, esetleg délután fáradtan beragadni a dugóba. Ha önértékelésünk rendezett, egy kritikus helyzetet is hatékonyabban tudunk kezelni és annak természetes módon megjelenő feszültsége is kevésbé visel meg bennünket. 
Érdemes végiggondolnunk, mit is jelent számunkra az autóvezetés, hol van annak helye és szerepe az életünkben, hogyan tudjuk ebben is a legjobb és legmagabiztosabb teljesítményünket nyújtani. Az előadás során ebben a témakörben hívjuk a résztvevőket közös gondolkodásra.

Zerkovitz Dávid
Zerkovitz Dávid, közlekedéspszichológus
Stresszkezelés az utakon és a mindennapokban

Munka szakpszichológusként elsősorban alkalmasságvizsgálattal, fejlesztéssel, munkahelyi kérdések, problémák megoldásával foglalkozom. Fő szakterületem a közlekedés emberi tényezőinek vizsgálata, alkalmasság megállapítása, baleseti elemzések elvégzése és egyetemi, tanfolyami szinten való oktatása.

Kutatási eredmények is igazolják, hogy számos tényező befolyásolja a közlekedők biztonságát, ezek egyike pedig a mentális állapotunk. Egy közlekedési stresszhelyzetben még a legnyugodtabb sofőrök is frusztráltak, figyelmetlenek lesznek – kevésbé képesek felmérni a rájuk leselkedő veszélyforrásokat és átlátni az ok-okozati összefüggéseket. Megtudhatjuk, hogy milyen következményei is lehetnek annak, amikor lerövidítjük a követési távolságot, meggondolatlan előzésbe kezdünk vagy épp leblokkolunk, amikor meghalljuk a szirénázó mentőautó hangját? Továbbá, azt is megtudhatjuk, hogy mi a különbség a stresszhelyzet és stresszreakció között.

Ebédszünet

Bányai László - VezessJol
Bányai László, a VezessJol alapítója és ügyvezetője
Gyakorlati tanácsok az autóvezetői kompetenciák fejlesztéséhez

Az emberek szeretete és a tudásom átadása már egészen fiatalon meghatározta az életem alakulását. Tudatosan és hivatásszerűen 2010-ben kezdtem el foglalkozni az emberek életének jobbá tételével, coach-ként. Az autóvezetéssel kapcsolatos képzés 2017-ben került a fókuszomba. Hamar felismertem az ebben rejlő hiányosságokat és eldöntöttem, hogy mindent megteszek azért, hogy kidolgozzak egy olyan módszertant, amely a lehető legtöbb embernek segítséget nyújthat ezen a területen. Ezért 2019-ben megalapítottam a VezessJol-t, és immár életformámmá, szenvedélyemmé vált a magabiztos autóvezetők képzése. 

A résztvevők megtudhatják mi a titka annak a módszertannak, amely már több mint 2500 embernek segített megszeretni és elsajátítani a magabiztos autóvezetést. Mik azok a tényezők, amelyek megnehezítik a tanulás és a fejlődés folyamatát és olyan megoldó kulcsokat kapnak, amiknek köszönhetően túljuthatnak ezeken a nehéz szakaszokon.  Megmutatjuk hogyan lehet könnyedén tájékozódni a nagyvárosi forgalomban, hogyan lehet fejleszteni a reakcióidőt, hogy miként lehet leghatékonyabban átlátni a környezetünket és hogyan lehet felismerni a ránk „leselkedő” veszélyeket. Mindezt azért, hogy az autóvezetés a félelem helyett élménnyé változzon. 

Pintér József
Pintér József, rendőr főtörzszászlós
Baleset-megelőzés, felelős közlekedés

Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársa. Napjaink közlekedés biztonsága olyan kulturális probléma, amit nem lehet csupán közlekedés-biztonságtechnikai eszközökkel, bírságolással és rendőri jelenléttel megoldani. 18 évig baleseti helyszínelőként szembesült a közlekedés során elkövetett szabálysértésekkel, figyelmetlen vezetés miatt bekövetkezett balesetekkel. 2014-ben volt az első előadása, ekkor vetette fel a kérdést, hogy mi lenne, ha abból a sok rosszból, ami éri őket az utakon, csinálnának valami olyat, ami jobbá tehetné a világot, megmutatva az embereknek a közlekedési balesetek médiahíreken túli világát. A közlekedési morál javítása érdekében azóta már közel 800 előadás keretein belül hívja fel a figyelmét az autóvezetés kockázataira.

Életünkben a közlekedési balesetek híre mindennapi, sokszor csak meghallgatjuk vagy megnézzük az erről szóló tudósítást és „lépünk” is tovább. Az előadás egy baleseti helyszínelő szemszögéből mutatja be a közlekedési balesetek médiahíreken túli világát; hogy mennyire fontos betartani a legapróbb közlekedési szabályokat és hogy mit tud okozni azok megszegése. Milyen következménye lehet a biztonsági öv be nem csatolásának, a vezetés közbeni telefonálásnak vagy csupán az empátia hiányának. 

dr. Varga Annamária
Dr. Varga Annamária, szakorvos
Orvosi tanácsok autóvezetőknek

Több mint 20 éve dolgozom orvosként. Foglalkozás-egészségügyből szakvizsgáztam, szakmai tapasztalatom azonban túlmutat ezen a területen, hiszen pályám kezdetétől katonaorvosként dolgozom. Hivatásom során gyakran kerültem gyors döntést igénylő, komoly kihívást jelentő helyzetekbe, a világ több pontján is. Hivatásom mellett hobbiként is fontosnak tartom, hogy átadjam tudásomat az alapvető egészségügyi ismereteket illetően, az ilyen képesítéssel nem rendelkezőknek számára is. 

Az autóvezetés és közlekedés területén számtalan apró, de annál fontosabb dolog van, amiről nem beszélünk a hétköznapokban, ám szükség esetén életeket menthet. Ilyenek például azok az esetek amikor egy baleset helyszínéhez elsőként érkezünk és nekünk kell segítséget nyújtanunk vagy hogy mi a teendő, ha mi magunk szenvedünk el balesetet, illetve hogyan kell cselekedni olyan esetben, ha valaki egyszerűen csak rosszul lesz mellettünk az autóban. Mik a legalapvetőbb tennivalók és mik a kötelezettségeink ilyen esetekben?

Záróbeszéd

📍 Helyszín: Budapest – Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont
🕒 Időpont: 2023. szeptember 16.

Tarts velünk, hogy segíthessünk!

Csomagajánlataink

Basic

33900Ft 26900Ft
 • Belépő a konferenciára
 • Nyomtatott munkafüzet azonnal elvégezhető egyszerű gyakorlatokkal
 • Hang és videófelvételek a konferencia előadásairól
 • Előadások során felhasznált prezentációk
 • A jegyár 1%-ával a VezessJol a Gyerekekért Alapítványt támogatod
 • Díjmentes, alkoholmentes italfogyasztás egész nap
 • Ingyenes parkolás a külső parkolóban

Premium

43900Ft 36900Ft
 • Belépő a konferenciára
 • Nyomtatott munkafüzet azonnal elvégezhető egyszerű gyakorlatokkal
 • Hang és videófelvételek a konferencia előadásairól
 • Előadások során felhasznált prezentációk
 • A jegyár 1%-ával a VezessJol a Gyerekekért Alapítványt támogatod
 • Díjmentes, alkoholmentes italfogyasztás egész nap
 • Ingyenes parkolás a külső parkolóban

Néhány gondolat tőlem...

Nem csak a VezessJol alapítójaként, hanem magánemberként is hiszem, hogy az önismeret épp olyan fontos az autóvezetésben, mint a technikai tudás. Amikor a kettő közül valamelyik hiányzik, könnyen találhatjuk magunkat olyan helyzetben, ahol úgy érezzük, nem mi irányítunk, és döntéseinket a negatív környezeti hatások befolyásolják, ami miatt folyamatosan szorongunk. 

Célom, hogy a megfelelő közlekedési kultúra és a biztonságos autóvezetés kéz a kézben járjon. Ehhez elengedhetetlennek tartom, hogy a félelmet felváltsa a magabiztosság, és hogy a “kell”-ek és a “muszáj”-ok motivációvá változzanak.

Bányai László - VezessJol
Önálló előadás
20 +
Elégedett ügyfél
2500 +
Eladott bérlet
5000 +
Gyakorló óra
20000 +
Km
500000 +

Beülsz a kormány mögé. Ez most valami más, nem megoldhatatlan, csak más.

Ismerkedsz vele. Beállítod az ülést, a tükröket, bekapcsolod a biztonsági övet, beindítod a motort és lassan rálépsz a pedálra. Mosolyt csal az arcodra, mert leküzdötted a legfélelmetesebb érzést, az elindulást. Vezeted az autót, gyűjtöd a kilométereket. Élmény lett a félelemből.

Minden perce ajándék, mert beléptél a szabadság világába és ez elvarázsol. Az utazás élménnyé válik, mert ezt Te magad teremted. Most már tudod, hogy a lehetetlen csak egy elképzelt ajtó, amin belépve minden valósággá válik.

Vásárolj legalább két jegyet 45.000 Ft értékben, használd az EXTRA15 kuponkódot és 15% kedvezményt kapsz a végösszegből!

Nem akarok lemaradni az akciós jegyről! 

Basic jegy - Early Bird

26 900 Ft x  db 0 Ft

Premium jegy - Early Bird

36 900 Ft x  db 0 Ft
Összesen: 0 Ft
Legalább egy terméket rendelnie kell!
Érvénytelen kupon kód.
Szállítási és fizetési mód
Adja meg a szállítási módot!
Bruttó végösszeg:
0 Ft
Simple info
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
A megrendelés fizetési kötelezettséget von maga után.
Keress bizalommal!