Vélemények

Akik velünk gyakoroltak​ és a tapasztalataik

10 éve szereztem meg a jogosítványomat vidéken, majd egy évvel később Budapestre költöztem, de sok éven keresztül el sem tudtam képzelni, hogy ilyen forgalomban volán mögé üljek. Vidéken viszonylag rendszeresen vezettem, sosem okozott gondot, de Budapesten soha nem mertem voltam egyedül beülni az autóba. Munka miatt rákényszerültem arra, hogy itt is vezessek, és tudtam, hogy gyakorolnom kell, így rátaláltam a VezessJol csapatára. Lacihoz kerültem, aki isteni áldás volt számomra. A vezetési stílusom a vidék miatt túl lendületes volt, ennek köszönhetően pedig tudtam azt is, hogy figyelmetlen leszek. A végtelen türelmének, nyugodtságának és szakértelmének köszönhetően azonban már az első alkalommal eloszlott minden kételyem magammal kapcsolatban. Annyiszor ismételt el mindent, ahányszor szükség volt rá, és minden alkalommal biztatott, tanácsokkal látott el. Az órák a közvetlensége miatt mindig felszabadultak voltak. A 10 alkalom végére neki köszönhetően kialakult a stabil biztonságérzetem, és összebarátkoztam a forgalommal is, így annyira kedvet kaptam, hogy nem csak azért fogok autóba ülni, mert muszáj, hanem azért is, mert megszerettem az itteni vezetést. Hálás köszönetem mindenért!
Zsófi
Jogosítványomat 16 éve szereztem Debrecenben, de utána nem sok alkalmam volt vezetni. Miután a Budapesten kaptam munkát és az agglomerációba költöztem, egyre inkább szükségesnek láttam, hogy újra volán mögé üljek. Először a férjemmel kezdtem el vezetni, viszont éreztem, hogy jobb, ha szakemberrel együtt szerzem meg a kezdeti gyakorlatot a családi béke megtartása érdekében. Az interneten keresgélve találtam meg a VezessJol-t és jelentkeztem a felkészítő előadásra. Már ekkor nagyon szimpatikus volt a VezessJol és így ismertem meg Ferit, mint leendő oktatómat. Szerencsésnek érzem magam, hogy egy olyan kedves, türelmes és kiváló oktatóhoz kerültem, mint Feri. A kezdeti félelmeim a vezetéssel kapcsolatban már az első pár alkalom után elmúltak, az órákon folyamatosan újabb és újabb feladatokkal és helyzetekkel ismertetett meg, mindig türelmesen elmagyarázva, min szükséges javítanom és mi volt, amit jól csináltam. Bátorító szavakkal és gyakorlati tanácsokkal segítette a fejlődésemet, türelmesen javította ki a hibáimat (többször is elmagyarázta és gyakoroltuk azt, ami típushibaként felmerült). Köszönöm a türelmet, a pozitív hozzáállást, a sok jó tanácsot és hogy sikerült a magabiztosságomat a vezetés terén visszaszereznem.
Zsuzsanna
A jogsim megszerzése után 3 évig egyáltalán nem vezettem, így rutint nem szereztem, ellenben egy jó adag szorongás társult már a vezetés gondolatához. Az oktatással kapcsolatos logisztika (kapcsolatfelvétel, órák díjának egyeztetése és rendezése, időpont egyeztetés) is már nagyon gördülékenyen ment, Gáborral pedig már az első pár óra során rengeteget oldódott bennem a feszültség. Most pedig a folyamat végén, mondhatom, hogy elkezdtem élvezni is a vezetést. Nagyon jó szívvel ajánlom őt bárkinek aki tart a vezetéstől és egy türelmes, jófej és rugalmas oktatóval szeretné újratanulni a vezetést. Plusz hálával tartozom amiért a kaotikus időbeosztásom ellenére is mindig találtunk megfelelő időpontot és jó hangulatban teltek az órák. Nagyon köszönök mindent!
Andrea
Egy kedves ismerősöm ajánlotta nekem a VezessJol csapatát. Elmesélte, hogy több helyen is próbálkozott már, de végül bennük találta meg azt az empatikus, türelmes és igazán profi hozzáállást, amire a hatékony tanuláshoz szüksége volt. Nem sokkal később fel is hívtam őket és már az első beszélgetés meggyőzött arról, hogy jó helyen járok. Az ügyintézés hihetetlenül kedves és gyors volt, egy héttel később már a felmérő órán találtam magam. 18 év kihagyás után nulla rutinnal az alapoktól kezdtük. Eleinte mindig nagyon izgultam, de Gábor ébersége és végtelen nyugalma segített átlendülni a félelmeimen. Semmilyen malőr nem tudta kibillenteni, pedig volt belőlük bőven. Fokozatosan vitt bele az új helyzetekbe, dombos utcák, nagyobb forgalom, parkolás. Mindezt később a saját autómmal is gyakoroltuk. A jó hangulat és a kitartó munka meghozta gyümölcsét, megtettem az első önálló utam, ami fontos mérföldkő volt az életemben. Köszönöm Gábor, hogy akkor is hittél bennem, amikor én nem hittem magamban!
Suzi
10 éves jogsival és 7 év kihagyás után szerettem volna a vezetést visszahozni az életembe, amiben Robi volt segítségemre. Meglepetésemre sokkal félénkebb voltam a kormány mögött, mint amire számítottam. Kisvárosban tanultam vezetni, a rutinom is ott alakult ki. Budapesten soha nem vezettem előtte. E mellett a 7 év kihagyás pont elég volt ahhoz, hogy a korábbi magabiztos vezetési rutin kikopjon és forgalomban zavarba jöjjek a többi autós reakcióitól. Így a rutin felépítése mellett, Robi az önbizalom visszaépítésében is hatalmas segítséget nyújtott. Pozitív hozzáállása, türelme és gyakorlatorientáltsága hatalmas lendületet adott. Szívből ajánlom minden újrakezdőknek, mert mellette nincs feszengés. Ő egy igazi pedagógus jellem. Kedves, figyelmes, türelme kifogyhatatlan, mindent elmagyaráz úgy, hogy benned megszülessen az ‘AHA’ élmény. Vele az órák abszolút jókedélyűen teltek, igazi élmény volt. Ráadásul még kipróbálhattam az automata váltós autót is, amitől előtte rettegtem, most meg egy megváltásként tekintek rá.
Andi
Szeretném megköszönni oktatótok, Gábor munkáját. 10+, jogsival anyósülésen átücsörgött év után úgy döntöttem, hogy ismét kézbe veszem a kormánykereket. Ebben volt hatalmas segítségemre a VezessJol és Gábor, aki nem ígért semmit csak azt, hogy ha odafigyelek rá, akkor képes leszek önálló gépjárművezetésre. És lőn! Az első pár alkalom csetlés-botlása után beindult a Lauda-üzemmód, Gábor hősiesen küzdött az időnkénti hóviharokkal az üveggömbben, bőszen nyomta a féket amikor nem találtam el a megfelelőt a 3 pedál közül, balettosokat megszégyenítve mutatta be hogyan kell szépen spiccelve kuplungolni, végtelen türelemmel viselte a zöld-lámpás lefulladásaimat, harmincadjára is elmagyarázta amit kellett, és közben még arra is volt energiája, hogy vezetéssel kapcsolatos szorongásaimat feloldja. Mindezt nagy nevetésekkel, klassz beszélgetésekkel, sok-sok magyarázattal, türelemmel és profizmussal. KÖSZÖNÖM Gábor!!! Ha nem is Niki, de a "Nagyi"-Lauda beérett és megszerettem a vezetést "Hát mit szólsz, meggyszósz?" Köszönöm, hogy vagytok és további sikereket, sok tanulót kívánok!
Gabi
Négy évvel ezelőtt vidéken szereztem jogosítványt, ami azután szépen bekerült a fiókba, így nagyon kevés vezetési tapasztalatom volt, a fővárosban pedig semmi. Sajnos ezidő alatt kialakult bennem egy forgalommal szembeni félelem is, ami miatt nem akartam volán mögé ülni. Mivel mostanában egyre többször kerültem olyan helyzetbe, amikor nagyon jól jött volna, ha vezetek, ezért beiratkoztam a VezessJol-hoz. Nagyon hálás vagyok Márknak, hiszen amellett, hogy az órái mindig jó hangulatban teltek, logikus, könnyen megérthető magyarázataival, gyakorlatias szemléletével sikerült elérni, hogy sokkal magabiztosabban üljek autóba, sőt kifejezetten megszeressem a vezetést! Ezúton is köszönöm!
Eszter
4 éve van jogosítványom, de a parkolás sosem volt az erősségem. Valószínűleg a parkolási alapokat nem sajátítottam el jól, és ezért nem mertem egyedül útnak indulni kocsival a belvárosba. Ennek a problémának a leküzdésében segített nekem Feri, aki nyugodt és türelmes természetével, profi hozzáállásával és tapasztalatával megnyugtató és biztonságos tanulási környezetet teremtett. A sok gyakorlással és hasznos tanácsaival, instrukcióival sikerélményeket szereztem és mára már eljutottam oda, hogy merek egyedül beülni a volán mögé és útnak indulni. Nagyon hálás vagyok ezért Ferinek, és bátran ajánlom minden újrakezdő vagy nehézségekkel küzdő vezetőnek!
Judit
Több mint 20 év kihagyás után alakult úgy az élet, hogy újra vissza kellett térnem az autóvezetéshez, 62 évesen. Kb. egy éve vettük meg a kocsit, de előzőleg vettem 10 órát Szentendrén egy autósiskolában. Mit mondjak, katasztrófa volt az első két-három alkalom, rosszabbul ment, mintha teljesen kezdő lettem volna (ezt az oktató is így látta). De aztán meglett a saját autó, és addig eljutottam pár hónap alatt, hogy nem rettegtem az elindulástól és a forgalomban is egész jól elboldogultam. Ami egyáltalán nem jött vissza: a rutin- nemhogy két kocsi közé nem tudtam beállni, de még egyenesen megállni sem sikerült járda mellé, vagy parkolóba két vonal közé; a másik mumus a hátramenet. Ezért jelentkeztem a VezessJol-hoz, amit a facebookon fedeztem fel. Tetszett az, hogy saját kocsival is lehet gyakorolni, mert végül is azzal kell megtanulni a "trükköket". Pár napon belül megkaptam az időpontot az első órára, az oktatóm, Feri személyében nagyszerű embert ismertem meg. Kedves, végtelenül türelmes, erre az én esetemben nagy szükség is van. Sosem leszek bajnok ebben a műfajban, de a kiváló szakértő segítség következtében most már egyedül is meg merem próbálni a beparkolásokat. Feri rávilágított a legnagyobb hibámra: nem bízok eléggé magamban és túlaggódom, hogy mások milyen véleménnyel vannak a próbálkozásaimról. Feri egyszerre oktató, pszichológus és a türelem bajnoka. 9 órát vezettünk, nagyon nagy segítség volt számomra, köszönöm!
Györgyi
Valószínüleg nem vagyok egyedül a történetemmel, de ettől függetlenül szeretém megosztani veletek. 19 évesen tettem szert jogsira és ahelyett, hogy kellő rutint szereztem volna, a vezetői engedélyemet inkább 17 éven keresztül a szekrényem biztonságos mélyében érleltem. A kitartó folyamat eredményeképpen sikerült annyira leamortizálnom a korábban megszerzett tudást, hogy az sem ugrott már be, hogy a 3 pedál közül melyik a kuplung... Az elmúlt években azonban többször kerültem olyan helyzetbe, amikor elmormogtam egy "Bár tudnék vezetni, mert akkor..." kezdetű mondatot. Ilyen előzmények után elhatároztam, hogy felfrissítem a tudásomat. Először vidéken, rokoni segítséggel kezdtem el felfrissíteni a járműkezelési alapokat, de hamar beláttam, hogy szakavatott segítségre lesz szükségem. Hosszas tépelődés és egy rövid internetes keresgélés után rátaláltam a VezessJol.hu-ra, melynek megtetszett a bemutatkozása és fel is vettem Velük a kapcsolatot. Egyik oktatót sem ismertem, így tartottam az első órától és hogy kihez fognak beosztani, azonban az ezzel kapcsolatos félelmeim, kétségeim már a felmérőóra után eloszlottak. Gáborhoz kerültem és ezért nagyon hálás vagyok. Nagy rutinnal és tudással rendelkezik, amit át szeretne (és ami ennél is fontosabb, át is tud!) adni. Nagyon hamar egymásra hangolódtunk, az óráink kivétel nélkül jó hangulatban teltek. Gábor szerintem ösztönösen érzi, hogy kivel hogy kell bánni, nem is kívánhattam volna nála jobb mentort, abszolút figyel mindenre, az útvonalak gondosan meg vannak tervezve (sok problémásabbnak elkönyvelt szituációt begyakoroltat észrevétlenül). Gábor az az oktató, aki a dicséretekkel abszolút nem fukarkodik, mindig kiemelte, ha valamit jól csináltam, ahol hibáztam, ott pedig azonnal átbeszéltük, hogy mit rontottam el és, hogy az adott szituációban, hogy kellett volna viselkedni. Óráról-órára építette fel az önbizalmamat és ha kellett, életvezetési tanácsokat is adott. Gábor, még egyszer nagyon köszönöm a sok segítséget!! Nélküled nem váltam volna ennyire mobilissá és még most is csak álmodoznék arról, hogy autóval elmenjek a Balatonra vagy más országrészekbe. Ha Te, aki ezt olvasod, még vacillálsz, akkor ne tedd tovább, hívd fel a VezessJol-t és kérd Gábort!
Sándor
A jogosítvány megszerzését követően valahogy elmaradt a rendszeres vezetés. A városban történő magabiztos vezetés érdekében, pedig úgy éreztem, hogy szükségem lesz segítségre, így találtam rá a VezessJol csapatára. Robival az első perctől kezdve megtaláltuk a közös hangot. Az órák során rengeteg különféle stresszes közlekedési szituációba kerültem, mely szituációkat megtanította Robi, hogy érdemes higgadtan kezelni. Robi nagyon türelmes, empatikus oktató. Vezettem esőben, szélben, este, dugóban, autópályán, bejártuk mind a pesti, mind a budai oldalt egyaránt. A legjobb döntés volt részemről, hogy a VezessJol csapatát, illetve Robit választottam. A városban történő vezetéshez kapcsolódó korábbi félelmeimet sikerült legyőznöm, amit köszönök szépen Robinak!
Csilla
Keress bizalommal!