„Olyan ismert pszichológusok és szakértők lesznek az előadók, akik hosszú ideje foglalkoznak az autóvezetéstől való félelemmel és stresszel, valamint rendelkeznek széleskörű tapasztalattal és szakmai háttérrel.”

Milyen célból jött létre a VezessJol konferencia, és kiknek ajánljuk?

Több mint 10 éves szakmai tapasztalat és az autóvezetési tanácsadásban eltöltött 6 év során számtalan olyan esettel találkoztam, ahol az autóvezetés mellőzése nem a lehetőségek hiánya miatt alakult ki, hanem sokkal mélyebb lelki okok miatt. Sok esetben negatív élmények, rossz tapasztalatok, önbizalomhiány vagy akár gyerekkorból hozott traumák, sémák okozzák az autóvezetés mellőzését.

Felismertem, hogy az ilyen esetekben nem segítség és nem is megoldás az ha az ember csak úgy beül egy autóba és elkezd vezetni. Mondván, hogy a gyakorlás során majd elmúlik a félelem.

Pszichológusokkal és szakértőkkel konzultáltam annak érdekében, hogy minél jobb és hatékonyabb módszertant dolgozhassak ki ezeknek az eseteknek a megoldására, kezelésére. A módszertan, amit a VezessJol gyakorló óráin alkalmazunk működik. Az elmúlt 4 évben, amióta a VezessJol megalapult, már több mint 2500 embernek segített leküzdeni az autóvezetéstől való félelmét. Ezért egyre többet gondolkoztam azon, hogy miként lehetne ezt, a lehető legtöbb emberhez eljuttatni és megmutatni nekik, hogy nincsenek egyedül a problémájukkal és azt is, hogy van megoldás.

Felkerestem neves, a szakmájukban elismert szakembereket a konferencia ötletével és nagy örömömre, azonnal támogatták annak létrejöttét.

Izgatottan és nagyon lelkesen várjuk a konferenciát és az azon résztvevőket mert mi már tudjuk amit ők még nem. Mégpedig azt, hogy mennyi mindent ad majd ez a konferencia és, hogy hány meg hány ember tudja majd ennek köszönhetően leküzdeni az autóvezetéssel kapcsolatos félelmeit és problémáit.

Büszkék vagyunk rá, hogy a témában mi rendezzük Magyarország első ilyen konferenciáját!

Milyen módon segíthet a konferencia az autóvezetéstől való félelem leküzdésében?

Ismeretek és információk

A konferencia során elismert szakértők  osztanak meg elméleti és gyakorlati ismereteket az autóvezetéssel kapcsolatos hiedelmek és  félelmek leküzdéséről. Ez segíthet neked megérteni a szorongás és a félelem hátterét, az okokat és azokat a tényezőket amelyek ezeket befolyásolják. Ezen információk birtokában könnyebb lehet az autóvezetéssel kapcsolatos hiedelmeket és aggodalmakat kezelni.

Tapasztalatmegosztás

Lehetőséget adunk olyan emberekkel való találkozásra, akik hasonló problémákkal küzdenek vagy már sikeresen megbirkóztak az autóvezetéstől való félelemmel. Az előadók és résztvevők történetei és tapasztalatai inspirációt nyújthatnak, és segíthetnek abban, hogy ráébredj, nem vagy egyedül a félelmeiddel.

Stresszkezelési technikák

Bemutatunk olyan módszereket, stratégiákat és stresszkezelési technikákat, amelyek segíthetnek téged a stressz és szorongás kezelésében az autóvezetés során. Az ilyen technikák közé tartoznak a légzéstechnikák, a meditáció, a pozitív gondolkodás, a vizualizáció vagy más relaxációs gyakorlatok, amelyek megnyugtatják az elmét és csökkenteni tudják az autóvezetéssel kapcsolatos stresszt és segítenek fókuszban maradni ha figyelemzavarral küzdesz.

Készség-fejlesztési technikák

Lehetőséged nyílik megismerni, olyan képességek és készségek fejlesztésére alkalmazható módszereket, melyek támogatnak félelmeid legyőzésében. Ilyen például a biztonságos vezetési technikák elsajátítása, a vezetéstechnikai tréningek vagy az oktatóprogramokon való részvétel, amelyek alatt és után, magabiztosabbá válhatsz az utakon.

Támogató közeg

A konferencia egy olyan támogató közösséget teremt neked, ahol az emberek megoszthatják egymással a félelmüket és a stresszkezelési stratégiáikat. A résztvevők együttműködhetnek, ötleteket cserélhetnek és egymásnak biztatást adhatnak. Ez a közösségi támogatás segíthet neked is megerősödni és motivációt találni a félelmeid leküzdéséhez.

Élvezd a vezetést! Magyarország első konferenciája

Milyen tapasztalatokat és módszereket osztanak meg a konferencián, amelyek segíthetnek a félelem vagy az autóvezetési stressz csökkentésében illetve leküzdésében?

A konferencián számos tapasztalatot és módszert oszatnak meg az előadók , amelyek segíthetnek neked is leküzdeni a saját félelmeidet!

Az autóvezetési stressz kezelésében fontos szerepet játszik az érzelmi szabályozás. A konferencián az előadók bemutatják az érzelmi intelligencia és az érzelmi szabályozás technikáit, amelyek segíthetnek megérteni és hatékonyabban kezelni az autóvezetéssel kapcsolatos stresszt kiváltó érzelmeket.

A kognitív terápia az egyik hatékony módszer a stressz csökkentésére. Az előadók megosztják a kognitív terápia alapelveit, amelyek segítenek felismerni a negatív gondolatokat és hiedelmeket az autóvezetéssel kapcsolatban, és átstrukturálni azokat pozitív és reális gondolatokra.

Hogyan tud a konferencia segíteni abban, hogy megszerezhessem azokat a készségeket és technikákat, amelyek révén magabiztosabbá válhatok az autóvezetésben?

A konferencián pszichológusok és szakértők tartanak előadásokat és workshopokat olyan témákban, amelyek segítenek az önbizalom növelésében az autóvezetés során. Ez lehet például vezetéstechnika, stresszkezelés, konfliktuskezelés, a figyelemzavar kezelése vagy érzelmi szabályozás. Ezalatt megtanulhatsz konkrét technikákat, stratégiákat és gyakorlatokat, amelyekkel fejlesztheted a vezetési készségeidet és megerősítheted az önbizalmadat.

Olyan emberekkel találkozhatsz, akik hasonló kihívásokkal néznek szembe az autóvezetéssel kapcsolatban. Történeteiteket és tapasztalataitokat oszthatjátok meg, amelyekből mindenki tanulhat. Ez inspiráció, hogy meglásd, mások hogyan küzdöttek meg ugyanazokkal a problémákkal és félelmekkel, mint Te, – és hogyan növelték önbizalmukat.

Lehetőséged lesz személyesen megismerkedi azokkal a szakértőkkel, előadókkal vagy más résztvevőkkel akiktől később SZEMÉLYRE SZABOTT tanácsokat, útmutatást kaphatsz az autóvezetésben való magabiztosságod növeléséhez.

Ez egy olyan közeg, ahol kapcsolatokat építhetsz olyan emberekkel, akik hasonló célokat és kihívásokat tárnak fel.

Van-e a konferencián olyan szakértő vagy előadó, aki történetekkel, tapasztalatokkal vagy bevált gyakorlatokkal szolgálhat az autóvezetéstől való félelem és a stresszkezelés terén?

Igen, erre épül az egész konferencia. Olyan ismert pszichológusok és szakértők lesznek az előadók, akik hosszú ideje foglalkoznak az autóvezetéstől való félelemmel és stresszel, valamint rendelkeznek széleskörű tapasztalattal és szakmai háttérrel.

Ezek az előadók és szakértők gyakran osztják meg saját személyes történeteiket azzal kapcsolatban, hogy hogyan sikerült szembenézniük az autóvezetéstől való félelemmel, a figyelemzavar okozta problémákkal és hogyan kezelték a stresszt az úton. Bevált gyakorlatokkal és stratégiákkal készülnek, amelyek segítettek nekik és másoknak is a félelem, a figyelemzavar és a stressz kezelésében.

A konferencia részletes programjában megismerheted az előadókat és az előadásuk témáját is.

A konferencia után, milyen szakmai, gyakorlati és elméleti támogatást lehet igénybe venni?

A konferencián lehetőséged lesz megismerkedni és kapcsolatba lépni azokkal a szakértőkkel akikről úgy gondolod, hogy leginkább segíthetnek a te személyes problémád megoldásában. Az előadók napi szinten foglalkoznak a témával és hasonló problémákkal küzdő emberekkel. A  konferencia után te is igénybe veheted azoknak a szakembereknek a szolgáltatásait akik leginkább tudnak segíteni a te problémáidon.

Személyes konzultációkra vagy akár gyakorlati képzésre is jelentkezhetsz az adott szakembereknél.

Anikó, a VezessJol ügyfélkapcsolati referense

Anikó / 0620 418 1758

Ha bármilyen kérdés merül fel benned képzéseinkkel kapcsolatban, vagy jelentkezni szeretnél, hívd Anikót - készséggel segít neked!

A VezessJol gyakorló autóvezetési tanácsadói a konferencián elhangzott tematikát követik?

Mindent megteszünk azért, hogy ez így legyen. Rendszeres tréningeket tartunk és személyes konzultációkat folytatunk a munkatársainkkal, hogy a lehető leghatékonyabban tudják alkalmazni a VezessJol módszertant. A VezessJol hitvallása az, hogy csakis és kizárólag félelem nélkül lehet biztonságosan részt venni a „közlekedési társasjátékban”. Épp ezért, munkatársaink mindent megtesznek azért, hogy a VezessJol módszertant alkalmazva és betarva, minden ügyfelünknek segíteni tudjunk abban, hogy magabiztos autóvezetővé váljon.

Munkatársaink

A gyakorló autóvezetési órák megkezdése előtt, pszichésen is felmérik félelmeim mértékét és kezelhetőségét?

A VezessJol-nál minden megkezdett tréning előtt van egy úgynevezett felmérő óra. Ennek az órának a lényege az, hogy egyaránt felmérjük az ügyfeleink gyakorlati és mentális képességeit. Az óra első harmadában arra törekszünk, hogy feltárjuk a mentális vagy mondhatjuk úgy is a lelki problémákat, a második harmadban felmérjük a gyakorlati tudás szintjét és a harmadik harmadban kiértékeljük a hallottakat és látottakat, majd javaslatot teszünk a képzés menetére és mikéntjére.

Egyedi esetekben (ez nagyon ritkán fordul elő) eltanácsoljuk az ügyfelet az autóvezetéstől illetve szükség esetén harmadik személy bevonását kérjük. Ez lehet pszichológus, szakorvos vagy az adott esetben tapasztalt problémára szakosodott szakember. Előfordul az is, hogy családtag bevonását kérjük és közös konzultáció alapján döntjük el, hogy elvállaljuk -e a képzést illetve javasoljuk -e egyáltalán az autóvezetést az ügyfélnek.

Laci, a VezessJól vezetője

Bányai László

A VezessJol alapítója és ügyvezetője / Személyi Coach és Tréner